Kukat kunniaan

Kukat kunniaan

Nykyisin on puutarhamyymälöissä saatavilla runsaat valikoimat niin hyöty- kuin koristekasvejakin. Ja tätä tilaisuutta kannattaakin hyödyntää valitessaan kasveja pihaansa. Kasvilajien määrällä kun voi vaikuttaa niin puutarhan ulkonäköön kuin luonnon monimuotoisuuteenkin.

Pihan istutusalueilla kannattaa yhdistellä rohkeasti keskenään puita, pensaita, perennoita ja hyötykasveja. Runsaalla valikoimalla kasveja saadaan rytmiteltyä kasvien kukinta-aika kestämään koko kasvukauden ajaksi, keväästä syksyyn. Eikä se ole pelkästään puutarhan ulkonäköön vaikuttava seikka. Monimuotoisella kasvillisuudella voi houkutella pihaan tärkeitä hyönteisiä, jotka hoitavat kasvien pölytyksen ja pitävät siinä ohessa puutarhan tuholaisiakin aisoissa.

Jos mahdollista niin jätä puutarhan nurkkaan luonnontilainen alue, jossa luonnonkukat, rikkaruohot sekä lehti- ja risukasat antavat pölyttäjille suojaa, ravintoa ja talvehtimispaikan. Näin varmistat tuiki tärkeiden pörriäisten vierailun puutarhassa seuraavanakin kesänä.

Lisää kuvia aiheesta Kuvagalleria-sivulla.